lauantai 27. heinäkuuta 2013

Erika Turunen jubileeraa Vanhassa Raumassa

Elävä Vanhan Rauman korttelipiha. Mitä ihmettä se pitää sisällään?

Tulli Jubilee 2013


Tullivahe 2:n sisäpihalle Raumalle on kertynyt rutkasti ihmisiä ihmettelemään pitkään rapistuneena olleen puutalokorttelin uutta ilmettä. Pihalle on saapunut myös vanha herra, joka kertoo korttelin näyttäneen todella erilaiselta silloin, kun hän oli sieltä perintöään hakemassa.

Taloon liittyy myös toinen hauska muisto, sillä mieheni kummitäti on syntynyt kyseisessä Tullivaheessa. Rakennuksessa oli silloin neljä hellahuonetta.

Kortteli on saanut uudet omistajat. Pitsiviikolla korttelissa jubileerataan:

Art Exhibition by Atelieri O. Haapala & Erika Turunen

Vintageputiikki Rouva Manner & Goatland Recycling Outlet
- monenmoista vanhaa ja kierrätettyä, tavaraa ja vaatetta, aarretta ja rompetta

Avoimet ovet: Talo C korjausrakentamiskohteena

Ateljee Hurman laukkuja

Miss Lissun Pop Up Kahvila

Sunnuntai 28.7
HUUTOKAUPPA klo 12 - näyttö tuntia ennen,
Goatland Recycling Outlet, meklarina Master of Goatland aka L. Lemmetti
- Vanhoja huonekaluja, meri- ja palomies antiikkia, Arabiaa, lasitavaraa, retroa ja vintagea, koruja ja asusteita, romuromantiikan helmiä sekä paljon ihmeellistä ja kummaa menneiltä vuosilta!


Pukusuunnittelija Erika Turunen

Pukusuunnittelija Erika Turunen


Pop Up Kahvilan yhteydessä on Pitsiviikon ajan pukusuunnittelija Erika Turusen pukuluonnoksia näytillä. Taidenäyttelyssä saa käsityksen hänen Suomen kansallisoopperalle suunnittelemistaan puvuista.

Turunen on suunnitellut puvustuksia ooppera-, teatteri-, ja tanssiproduktioihin 1990- luvun alusta lähtien. Hän toimi Suomen Kansallisoopperan puvuston johtajana 1995-2009. Kansainvälisesti Turunen on saanut huomiota nykytanssille tekemistään töistä. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat mm. Tero Saarinen, Kenneth Greve ja Jorma Uotinen.

Vuonna 2010 Turunen perusti Ateljee Hurman, jossa hän suunnittelee erilasten produktioiden lisäksi tilaustöinä esiintymisasuja ja iltapukuja.

Videolla näkyvät Turusen pukuluonnokset on printattu alkuperäisistä pukuluonnoksista kankaalle ja jokainen pukuluonnos on työstetty uniikiksi maalaten ja korostaen luonnosten valo- ja varjokohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti