keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Ryijyjen lumoissa

Törmäsin tällä viikolla Suomen Käsityön Ystävävien upeisiin ja uniikkeihin ryijyihin ja muihin tekstiileihin. He ovat myös Suomen johtava kirkkotekstiilien tuottaja. Kirkkotekstiilejä he ovat valmistaneet yli 100 vuoden ajan yhteistyössä Suomen nimekkäimpien tekstiilitaiteilijoiden kanssa. Käy kurkkaamassa millaisia tekstiilejä valmistui Naantalin kirkkoon.

Raanun ystävä


Löysin muutama vuosi sitten second handista hyvin mieluisan ja nyt rakkaaksi tulleen lila-kultaisen raanun. Se on sänkyni päätyä koristamassa.Tarvikepaketti vai valmis taideteos?


Tutkin alkuviikosta Suomen Käsityön Ystävien verkkokaupan tuotevalikoimaa hitaasti ja hartaasti. Todella vaikuttavan näköisiä mielestäni olivat jugend- ja kansanomaiset ryijyt. Verkkokaupasta voi valita tarvikepaketin, jolla valmistaa ryijy tai kirjottu tyyny. Vaihtoehtoisesti voi tilata ryijyn valmiiksi kudottuna.

Onnistuisinko minäkin ohjeita seuraamalla? Olisi se hieno tunne valmistaa tunnetun taiteilijan, kuten Eliel Saarisen tai Akseli Gallen-Kallelan piirustusten mukainen tekstiilitaideteos.

Toikan Loimien Lomassa 1/2010 lehdessä on kiva nahkaryijyn ohje. Materiaaleina on käytetty vanhoja kierrätettyjä nahkapaloja. Nahkatakit on leikattu suikaleiksi ja kudottu ryijyiksi tavalliseen mattoloimeen.
Toikan Loimien Lomassa 2/2010 lehdessä on puolestaan värikkään Lapintaikaa-poppanaraanun ohje.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti