perjantai 24. toukokuuta 2013

Ohjattuja käsityöiltoja tunnelmallisessa Vanhassa Raumassa

Tee itte -käsityöillat toteutetaan yhteistyössä Kahvila Sopin ja Rauman kansalaisopiston kanssa. Käsityöiltoja on ollut kaksi ja niiden perusteella iltojen suosio on yllättänyt järjestäjät. Ensimmäisenä iltana osallistujia oli 29 ja tämän viikon keskiviikkona 22.5. oli yli kolmekymmentä.

Ohjaajana illoissa toimii kansalaisopiston käsityönopettaja Johanna Maijala. Hänen mukaansa paikalle oli tullut useita henkilöitä, jotka eivät ole olleet hänen oppilainaan viime lukuvuoden kursseilla. 

Kodinomainen paikka tehdä käsitöitä
 
- Jokaiseen iltaan halusin sekä virkkaus- että neuletöitä, jotta jokainen löytäisi itselleen mieluisan mallin/työn sopivalla tekniikalla. Ylipäätään valitsin tekniikoiksi neulomisen ja virkkauksen, koska niitä on helppo tehdä kahvilaolosuhteissa. Teemoihin vaikutti ajankohtaisuus esim. vuodenaika, ekologisuus eli asiat, jotka ovat nyt käsitöissä pinnalla, kertoo Maijala.

- Malleja olen valinnut sillä ajatuksella, että valikoima olisi monipuolinen ja että joukossa olisi myös sellaisia malleja joita en ole opettanut viime lukukauden tunneilla. Mallien valinnassa olen ajatellut myös niiden helppoutta, jotta kaikki osaisivat sen toteuttaa. Tärkeää on myös se, ettei työ olisi suuritöinen tai kovin hidastekoinen. Osa töistä on jopa yhdessä illassa valmistuvia. Materiaaleissa olen ajatellut sitä, että niitä on helppo hankkia tai niitä voi löytyä jo kotoakin, jatkaa Maijala.

Maijalan mielestä Kahvila Soppi on tunnelmallinen ja kodinomainen paikka. Järjestäjien toiveena on ollut, että iltoihin osallistuisivat sellaisetkin, jotka eivät ehkä tulisi muuten esim. kansalaisopiston kursseille.

- Toivon, että erityisesti nuoret osallistuisivat helpommin, kun ympäristö on joku muu kuin Opistotalo. Luulen, että mukana on ollut sellaisiakin, jotka eivät olisi muuten koskaan lähteneet kahville Kahvila Soppiin, arvioi Maijala.

Lisätietoa:

TEE ITTE –käsityöillat
keskiviikko klo 17.00-19.30
Kahvila Sopissa

Kauppakatu 20, RaumaAiheet:

15.5. Tiskirätti ja kiillotuskinnas
22.5. Isolla koukulla, paksuilla puikoilla
29.5. Kesäkassi
5.6. Omatoimista tekemistä
12.6. Helppo huivi kesäksi

Joka kerta voit ottaa mukaasi oman käsityön tai tarttua illan ohjattuun neule- tai virkkaustyöhön.

Kertakohtainen materiaalimaksu illan teeman ja käytettyjen materiaalien ja ohjeiden mukaan.

Ei ennakkoilmoittautumista. 
Korit, pannulaput ja tyynyt jne. neulot esimerkiksi Toikan Putkis-langoista. Lisätietoa verkkokaupassamme Toikatorilla.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti