lauantai 20. huhtikuuta 2013

Mistä inspiroidut?

Tällä viikolla näin todella kivan virkatun pyöreän maton, jonka keskellä oli sininen MTV3:n uutispöllö. Logon on suunnitellut Ilkka Levonranta. Jäin miettimään, että mitkä inspiroivat ihmisiä kutomisessa ja neulomisessa. Onko ne luonnon värit ja maisemat, erilaiset hauskat logot ja muut tunnuskuvat vai mitkä? Etsitko inspiraationlähteitä itse ja piirrät mallit vai etsitkö käsityölehdistä valmiita malleja? Varmaan aiheesta on tehty tutkimuksia alan harrastajien ja ammattilaisten kesken, mutta olisi hauska kuulla teidän mielipiteenne, arvon lukijoilta.

Itse en ole kudontataitoinen. Etsin omaan kotiini designereiden tekemiä tekstiilejä tai vaihtoehtoisesti second handeista. Minua inspiroi luonto, sen värisävyt ja esimerkiksi kukat. Tunnustaudunkin ruusujen ystäväksi. Äitienpäivälahjatoiveeni on tänä vuonna saada Dora Jungin suunnittelema 100 ruusua kaitaliina. Minulle on ominaista suunnitella eri vuodenaikoihin sopivia kattauksia.

Mutta jos olisin itse kudontataitoinen, uskoisin inspiraationlähteeni tulevan Lapin luonnosta, sen upeista väreistä tai merenrantakivistä ja sen luonnollisista värisävyistä.

Tiesithän, että Toika auttaa myös sinua kudonnassa? Toikasta saa neuvoa välineiden valitsemisessa, loimien luomisessa ja se järjestää myös kursseja tietokonekudonnasta ja neulesuunnittelusta.

Saimme torstaina mukavan asiakaspalautteen Facebookin välityksessä:
"Olipa tänään mukava käydä Toikassa paikanpäällä! Retki kannatti. Kiitos mukavasta palvelusta!"

Uskon, että moni haaveilee käsitöiden aloittamisesta ja kaipaamme lähinnä rohkaisua ja ystävällistä opastusta alkuunpääsemiseksi. Tervetuloa siis palvelevaan Toikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti